Welkom
Geneeskundige principes
Reiki algemeen
Reiki voor kinderen
De helende Reis
Ervaringen
Kinderpagina
Tarieven & voorwaarden
Agenda en cursussen
Wie ben ik
Contactinformatie
Boeken & Links
Namasté in het nieuws

ERVARINGEN HELENDE REIS - THE JOURNEY

Helende Reis ervaringen

”Diep van binnen huist een grenzeloze potentie, een schitterende diamant, die je uitnodigt om je hart te openen voor de vreugde, genialiteit, rust, vrijheid en liefde in jezelf. Dit bewustzijn verlangt naar jouw thuiskomst.” - Brandon Bays

Hieronder volgen enkele helende reis ervaringen van cliënten:

Sarah:
Op mijn 24ste, zat ik met een burn-out thuis. Het gevoel herkende ik, het is mij eerder gebeurd. Niet een keer, geen twee keer, maar nu de derde keer. Ik besloot dat ik er klaar mee was. Dit was de laatste keer. Maar waar moest ik beginnen? Ik had last van paniekaanvallen en angsten. Zodanig heftig dat ik nog maar weinig durfde en wilde. Ik had meerdere dingen geprobeerd om uit die burn-out te komen, van medicijnen tot therapieën. Alle verkregen hulp voelde goed, maar het gevoel was tijdelijk.
Bij mijn moeder op het werk, is een collega die sprak over de helende reis met mijn moeder. Ze dacht dat het wel bij mij paste. Mijn moeder is toen voor mij op onderzoek uit gegaan. Zo ben ik bij Sander gekomen. Ik heb toen een afspraak gemaakt bij Sander. Iets in zijn stem sprak mij aan. Ik wilde zo snel mogelijk met mijn 'probleem' aan de slag. Gelukkig kon dit al snel. Ook kocht ik de boeken van Brandon Bays. Hier heb ik nog steeds enorm veel aan.
Mijn eerste helende reis ging ik gespannen maar open tegemoet. Het was enorm heftig. Ik maakte kennis met mijn innerlijke zelf. Mijn gevoel. Ik leerde dat ieder gevoel welkom is. Negatief en positief. Ik leerde mij te begeven in situaties die onbekend zijn. Dat is iets wat mij voorheen angst inboezemde. Dit alles was voor mij onbekend. De manier hoe je er mee om gaat. Ik werd door golven van emoties overspoeld en wist niet waar ik het zoeken moest, en schoot in paniek. Dat is iets wat ik nu niet meer zo sterk heb. Ik word nog wel eens overspoeld door emoties maar weet nu dat ieder gevoel, positief of negatief, komt, maar ook weer gaat. Ik heb daarna nog even last gehad van emotionele schommelingen, maar ik merkte ook dat ergens in mij de rust zit. Innerlijke rust en oneindig veel liefde. Liefde voor mijzelf maar ook voor alles om mij heen. Ik heb mijn kern aangeraakt. Mijn liefdevolle, onaantastbare kern. Vol liefde, zekerheid, vertrouwen en puurheid.
Het is een begin. Nog steeds ben ik bij het begin, ook al heb ik alweer drie reizen gemaakt. Ik voel de kern en steeds kom ik een beetje dichterbij. Het gevoel weer één te zijn.
Wat ik als erg prettig heb ervaren, is dat ik Sander te allen tijden kon bellen. Maar ook dat ik werd gebeld om te vragen hoe het gaat.

Anja:
Hallo Sander, het gaat nog steeds goed met mij. Er is veel positief veranderd en ik merk dat er een groot stuk angst is weggevallen en alleen dat al geeft mij veel rust. Ik merk dat ik in gesprekken met andere mensen veel meer over mijzelf kwijt wil en mijzelf ook durf neer te zetten. Dit is een fijner gevoel. Mijn man is een week op vakantie geweest naar het buitenland en ik merkte dat ik dit keer totaal geen angst voelde over zijn vlucht en geen angst voelde over het alleen voor de kinderen verantwoordelijk moeten zijn en moeten zorgen. Ik voelde mij dit keer niet in de steek gelaten. Er was alleen maar rust en ruimte voor andere dingen. Ik heb een heel bijzondere week gehad waarin ik kon genieten van de dingen die ik deed en de gesprekken die ik in deze week heb gehad met vrienden en vriendinnen. Ik sta weer volop in mijn eigen kracht. Ik heb hierdoor meer zelfvertrouwen gekregen en ik weet nu dat ik, wat er ook gaat gebeuren, sterk genoeg ben om daar ook weer doorheen te komen. Ik kan het ook prima redden in mijn eentje als dat moet. Sander de helende reis heeft mij zeker iets gebracht zoals je kunt lezen. Ik wil je hier nogmaals voor bedanken. Groetjes Anja

Gerda:
Onlangs heb ik een helende reis gemaakt en dit is voor mij een verrijkende ervaring geweest. Ik ging er met een open gevoel naartoe en vond het verrassend waar ik naartoe werd geleid. Ik had al verschillende ervaringen gehad met vergeving en hierna dacht ik bevrijd te zijn van alle verdriet en pijn die mijn echtscheiding met zich had meegebracht.
In de helende reis kwam ik in contact met mijn ex-man en heb ik al mijn verdriet en pijnlijke gevoelens naar hem kunnen uitspreken. Iets wat ik nooit eerder heb kunnen doen.
Het mooie was dat ook hij zijn pijn en verdriet naar mij toe mocht uitspreken. We hadden allebei te maken gehad met een groot stuk aan machteloosheid. Ieder op zijn eigen gebied. Dit inzicht en de vergeving die we elkaar konden toewensen geeft mij nu een gevoel van meer rust, ruimte en vrijheid in mezelf. Het was een prachtige ervaring!

Natalie:
Een helende reis, tijdens een massagecursus kwam dat mij ter ore. Na wat klikken en zoeken kwam ik bij Sander terecht. De volgende dag een fijn telefoongesprek gehad, dat voelde goed. Na het nodige energiewerk was ik er voor mijn gevoel heel erg aan toe om ‘diep’ te gaan, een laag verder. En wat heeft het me veel gegeven. Scheiding aan kunnen brengen wat betreft uitstaande energie en met de desbetreffende personen een ‘gesprek’ aangegaan. Met als cadeau aan het einde van de rit: innerlijke kalmte en rust. Alsof er een helderheid over me heen is gedaald. Dit was een eerste reis en zeker niet mijn laatste!

Gerrit:
Mijn helende reis begon direct na het maken van de afspraak met Sander. Ik was helemaal klaar met het vastzitten in oud gedrag en bijbehorende oude emoties, dus klaar voor de ‘reis’. Tussen het moment van het maken van de afspraak en mijn helende reis bij Sander was ik, zonder dat ik het toen begreep, begonnen met het aangaan en opruimen van oude, verdrietige en destructieve gevoelens. Dat leverde een aantal sterk emotionele en zware momenten op. Sander had al aangegeven dat dit kon gebeuren, dus het kwam daardoor niet onverwacht.
Ik heb de helende reis als therapie ervaren als een manier om nagenoeg zonder inbreng van therapeut, tips of trucjes, bij ‘je innerlijke zelf’ uit te komen. Ik mocht op elk moment zelf bepalen waar en hoe ik met een thema of een gevoel aan de slag ging. De aanpak om vanuit je fysieke lichaam via emoties en gevoelens zelf te bepalen met welk thema je op dat moment aan de slag gaat, werkte bij mij erg goed. Mijn ‘reis’ bij Sander heb ik als iets heel bijzonders ervaren. Het was hard werken met een prachtige beloning. Kort samengevat: een sterk gevoel van vergeving.
Vanuit het gevoel van vergeving voor mijzelf kan ik weer in volle omvang bij mijn kracht en bij mijn eigenwaarde. Ik ben weer de ‘kei’ die ik als jongetje volgens mijn lievelingsoom altijd was en altijd ben gebleven. Ik kan nu eindelijk mijn vader, die mij 18 jaar geleden akelig in de steek liet, vergeven en daarmee definitief loslaten. Dit werkt enorm bevrijdend. Ik voel mij hierdoor minstens 10 kilo lichter.
De ‘reis’ stopte niet na het hartelijke afscheid van Sander. Sterker nog, ik ben nog elke dag op ‘reis’. Het gevoel van herwonnen kracht en eigenwaarde maakt mijn relatie met mijn partner elke dag sterker. Het gevoel van kunnen vergeven heeft mijn moeder dichter dan ooit bij mij gebracht. Voor het eerst is knuffelen met mijn moeder mogelijk.
De ‘reis’ heeft mij geholpen om beter in contact te zijn met mijn gevoel. Na de ‘reis’ is het net alsof het voor mij makkelijker is om mijzelf open te stellen voor anderen. Blijkbaar straal ik dat nu ook uit. Zo mocht ik recent een mooi, diep en emotioneel gesprek hebben met een collega. Zonder de ervaring van de ‘reis’ had ik mijzelf nooit zo durven laten zien en was dit contact nooit zo mooi geworden.
De symboliek van het kampvuur en de hulptroepen gebruik ik dagelijks.  De negatieve emoties, die tijdens de ‘reis’ in mijn buik bleken te zitten, kan ik nu voelen en vervolgens ‘weg ademen’. Dit werkt nog elke dag.

Rita:
Het was bijzonder om te ervaren dat het contact met de Bron als vanzelf ontstond. Daardoor werd een situatie inzichtelijk op een zachte, inderdaad helende, manier.

Marie-Claire:
Een ontmoeting met mijn innerlijke draak.
Met veel verdriet van een gebroken hart stap ik, stiekem toch met verwachtingen, bij Sander naar binnen. Mijn verwachting is een stukje verdriet te kunnen helen. Daarnaast verwacht ik issues met mijn ouders tegen te komen. Niets is minder waar. Na een klein half uurtje bevind ik mij in een confrontatie met een draak. Ik moet en zal deze draak in de ogen kijken. Sander biedt mij hulpmiddelen aan. Eigenschappen die ik ‘in mag ademen’ zoals moed, zelfvertrouwen, etc. Ik mag mij zelfs onder een glazen stolp plaatsen om mijzelf energetisch te beschermen. Maar nee, het moet allemaal zo moeilijk mogelijk (hoe herkenbaar). Ik kijk de draak in de ogen en hij verandert in de dood. Een enorme angst overmeestert me, ik begin te rillen en te klappertanden. Ik durf het bijna niet te zeggen tegen Sander maar: ‘de Dood komt mij halen’. Rustig zegt Sander dat ik een keuze heb. Wil ik mee of niet? Een onmogelijke keuze: ik wil niet dood, maar zoals ik nu leef, wil ik ook niet leven. Emoties overspoelen me. Uiteindelijk is er een gevoel van rust. Bij het kampvuur ontmoet ik de Dood, de draak en mijn ouders en dochter. Zij zijn getuige van mijn keuze voor het leven. Hier eindigt mijn reis. Trots op mijn ‘prestatie’ ga ik naar huis. Voel me energiek en blij, alsof er een last van mijn schouders is gevallen.
De volgende ochtend word ik wakker en voel me verdrietig. Niet ongebruikelijk met een gebroken hart, alleen nu kan ik niet meer stoppen. Na een uur non-stop huilen besluit ik Sander te bellen. Is dit de nasleep van mijn reis? Sander stelt mij gerust en zegt dat hij via de telefoon een sessie met mij zal gaan doen. Hij zegt mij alles wat ik voel toe te laten, verdriet, angst, pijn en het gewoon te laten zijn. Een scala aan emoties doorloop ik tot het stil wordt en ik mij op een prachtige open plek in het bos bevind. Hier ontmoet ik een aantal mensen en praat ik zaken uit, vergeef ik mijn ex en knip ongezonde energetische banden door. Ik voel me ontzettend dankbaar en vol liefde en warmte. Ik heb een plek waar ik veilig ben, waar ik mezelf kan opladen. Die plek is altijd bij mij en ik kan er altijd naar toe. Dit gegeven geeft mij veel zelfvertrouwen.
Het is nu 1,5 maand geleden en ik kan oprecht zeggen dat deze reis één van mijn mooiste en zinvolste therapie ervaringen is geweest.

Denise:
Ik kom uit een gezin van twee kinderen. De relatie met mijn vader was van kind af aan niet heel goed. Mijn vader is autoritair en ik verzette mij hevig, kon (mede) daardoor in de puberteit tegendraads zijn. In de loop van de tijd merkte ik dat ik dit ‘soort’ mensen ook op andere plekken tegen kom (werk, vrienden) Ik had dan altijd de neiging om direct in de kindrol te vervallen en te blijven hangen en dezelfde strijd als vroeger aan te gaan. Ik liep vast en kon er niet goed mee omgaan.
Na telefonisch uitgebreid geïnformeerd te zijn door Sander, zag ik de helende reis wel zitten. Ik moet zeggen, ik ben vrij nuchter en kom moeilijk bij mijn gevoel. Toch zag ik de helende reis als een begin tot verandering en ‘niet geschoten is altijd mis’, al was ik natuurlijk wel benieuwd of het mij iets kon opleveren.
Het was een ervaring! Het kostte mij weliswaar moeite maar ben tevreden met het resultaat. De relatie met mijn vader is heel erg verbeterd. Ik kan zijn gedrag nu een plekje geven en ga de strijd niet meer aan. Door mijn veranderde houding reageert mijn vader nu ook anders. Spanningen zijn er eigenlijk niet meer. Natuurlijk verval ik soms nog in een oud patroon, maar steeds vaker valt dat mij op en ben ik mij er van bewust. En dat is al een verademing!
Met anderen met een soortgelijk karakter als mijn vader kan ik nu ook beter om gaan. Ik merk wel dat ik nog wel moeite met hen heb. Mijn oude patroon herken ik dan wel en dat is de eerste stap naar verbetering. Dat ik hiervoor blijkbaar meer tijd nodig heb, is niet anders. Ik heb er wel alle vertrouwen in dat ook dit gaat lukken.

Marieke:
De bronervaring bleek een enorm wit licht te zijn, waar ik midden in zat. Door deze ervaring kreeg ik het vertrouwen dat dingen op je pad komen als de tijd er rijp voor is en dat je dat niet kunt forceren. Dat heeft mij veel rust gegeven.

Marga:
Na het boek gelezen te hebben en de informatie bijeenkomst te hebben bezocht, was het tijd voor de 'echte' helende reis. Zonder verwachtingen, maar wel een beetje gespannen, kwam ik bij Sander aan. Hij stelde me gelijk op mijn gemak en de reis kon beginnen. Voor mij was het een 'lichamelijke' reis, waardoor ik mijn lichaam (nog) beter heb leren kennen en daardoor ook beter kan luisteren naar mijn lichaam. Het meest bijzondere was om de eerste keer 'het licht' te zien, de kern, het zijn. Echt een wow-gevoel. Later gedurende de reis kwam het licht nog een paar maal voorbij, geweldig. Het geeft me veel rust dat ik nu in contact kan komen met dit licht, mijn kern.

Tanneke:
Hoe ik er bij kwam een helende reis te gaan doen? Ik las een interview met Brandon Bays in de Happinez. De naam viel me op omdat ik er eens wat boeken van had zien liggen bij mijn manager op het werk. Ik deed er niets bewust mee, maar het bleef wel ergens hangen, sluimeren. Zou het wat kunnen zijn, wat zou het voor mij kunnen doen? Ik ben geadopteerd en wilde graag afsluiting daarin. Ik wilde het kunnen laten gaan, en stoppen met zoeken naar voornamelijk mijn biologische vader.
Toen ik vervolgens bij mijn moeder op bezoek ging had ze het boek van Brandon Bays liggen en mocht ik het meenemen. Ik heb het in recordtijd gelezen, gezocht op internet en kwam terecht bij Namasté en Sander. Het was tijd. Volledig gemotiveerd begon ik aan de reis. Volledig verrast was ik door waar het me bracht en wat het me opleverde.
Lichtelijk teleurgesteld omdat ik geen Bronervaring kreeg met wit licht, maar dik tevreden met wat ik wel kreeg. Ik ging gericht voor afsluiting wat betreft mijn biologische vader, maar kwam terecht bij mijn biologische moeder. Een mooie en emotionele ontmoeting. Ze gaf me een boodschap mee. Ze zei: "Dat ik niet voor je heb kunnen zorgen, wil niet zeggen dat je dit zelf ook niet moet doen of dat je anderen ervan weerhoudt voor jou te zorgen. Zorg goed voor jezelf." En dat heb ik haar beloofd. Ik ben mijn vader niet meer tegen gekomen tijdens de reis, of hij was er wel maar speelde geen rol van belang. Ik was belangrijk en daardoor kon ik de eerste stap zetten hem te laten gaan. Eigenlijk als vanzelf.
Ik heb het advies ter harte genomen en ik ben ongeveer 2 weken na de reis bij Sander gestopt met roken. Ik ging voor mezelf zorgen. Ik heb mij ziek gemeld op mijn werk, helaas met de diagnose burn-out, maar ik ging eindelijk echt voor mijzelf zorgen.

Rita:
Ik ben heel blij dat ik een emotionele reis gedaan heb bij Sander. Het was voor mij een hele mooie, emotionele reis. Ik heb tijdens de reis een tante van mij meegenomen. Toen ze bij mij kwam voelde ik mij erg verdrietig. Ik zag haar ook altijd als een verdrietige vrouw. Ik heb haar om het kampvuur gehad samen met mijn moeder, vader, oma en oom. Dit was voor mij zo’n mooie en liefdevolle ervaring. Ik wilde iedereen bij het kampvuur om me heen houden, vooral mijn tante en oma. Toen ik afscheid heb genomen van iedereen voelde ik mij heel erg blij en gelukkig. Thuis gekomen wilde ik weer om het kampvuur zitten met z’n allen. Ik vond het een hele mooie ervaring. Bedankt Sander. Liefs Rita

Esther (17 jaar):
Ik vond de helende reis heel erg fijn. De blokkades die ik tegen kwam heb ik d.m.v. een vergevingsproces kunnen verwerken. Hierdoor zat ik zelf wat beter in mijn vel en kon ik het accepteren dat het zo is gelopen. Ook vond ik het fijn dat er iemand met mij mee ging met de reis, dat was in dit geval mijn opa die al overleden is. Samen met hem heb ik om het kampvuur gezeten bij het verwerkingsproces en heeft hij me voor mijn gevoel geholpen bij het proces. Vond het een hele fijne ervaring.

Luuk (7 jaar):
We gingen naar mijn buik en ik vond dat ik nooit mocht huilen omdat dat niet stoer was. Nu weet ik dat stoere jongens ook mogen huilen.

Merel (9 jaar):
Ik vond het heel bijzonder om een helende reis te doen, omdat je naar iedere plek in je lichaam kon gaan die je maar wilde. Ik werd er heel ontspannen van. Ik voel mij ook een stuk vrolijker nu ik een reis heb gemaakt.

Lieselotte (11 jaar):
Het was heel raar, ik voelde het echt. Maar dat is het ook. Ik ben heel blij dat ik het heb meegemaakt, want ik heb bijna geen hoofdpijn meer en dat had ik wel. Ik moest eerst 10 treden naar beneden. Toen moest ik ik door een deur en daar stond iemand die met mij mee in een raket ging. Toen ging ik door mijn lichaam. Dan ga je kamperen en neem je ballonnen mee. Dan moet je de 10 treden weer op naar boven en ben je klaar.

 

Gedicht van Merel (14 jaar):

Er valt een druppel op de grond
Ik verroer me niet, maar kijk wat er komt.
Het zijn tranen, tranen van verdriet.
Ik zit te huilen, mag dat niet?


Top   |   Terug